Skip to main content

Eve Hannant

Verloskundige | Echoscopiste

Specialisme
Medische screeningsecho’s en
onbedoelde zwangerschappen

even voorstellen

In het laatste jaar van het voorgezet onderwijs, vroeg mijn moeder mij: ‘is verloskunde niets voor jou?’. Ik had mij op dat moment ingeschreven voor een studie rechten, totaal iets anders! Ik koos ervoor om mijn hart te volgen, een vak te kiezen waar mijn passie ligt. En zo startte ik in 2004 aan de Verloskunde Academie Rotterdam.
In 2009 studeerde ik af van en heb toen een jaar gewerkt in de praktijken op Goeree-Overflakkee en in Hellevoetsluis. Al vlot kreeg ik weer contact met Diane en Marjolein, waar ik in 2009 mijn eindstage deed.

In 2011 werd ik mede-praktijkeigenaar en sindsdien runnen we de praktijk met z’n drieën. In 2011 ben ik begonnen aan mijn tweede passie, echoscopie in de verloskunde. In 2015 heb ik mij verder gespecialiseerd en maak ik met veel plezier 20-weken-echo’s en sinds 2021 ook 13-weken-echo’s in de praktijk.

Om als verloskundige zo nauw betrokken te zijn bij mensen in de periode van zwangerschap, bevalling en kraambed, vind ik heel bijzonder. Een uitdaging vind ik het om te onderzoeken wat de specifieke wensen en ideeën van mensen zijn, om deze vaak mooie maar ook intense en soms ronduit verdrietige tijd door te gaan. Binnen al deze ervaringen, is ons geweldige beroep vaak zo dankbaar!