Skip to main content

Mirte Vos

Verloskundige

even voorstellen

Mijn naam is Mirte Vos en ik ben sinds 2020 afgestudeerd als verloskundige aan de Hogeschool in Antwerpen. Ik ben opgegroeid in de Hoeksche Waard, maar ben in 2020 in Spijkenisse gaan wonen vanwege de liefde. Mijn broers en ik zijn allemaal thuis geboren en toen mijn moeder hier over vertelde begon de interesse te groeien. Mensen helpen zit me in het bloed en wist al sinds mijn jeugdjaren dat ik de zorg in wilde. Daarom ben ik gestart met een combinatie opleiding van verpleeg- en verloskunde. Na een kennismaking met verpleegkunde, merkte ik dat mijn hart niet daar, maar in de verloskunde ligt. Dit werd voor mij al duidelijk vanaf mijn eerste verlosstage. Ik vond het prachtig om koppels in zo’n bijzondere periode van hun leven te mogen begeleiden. De liefde voor het vak is sindsdien alleen maar sterker geworden.

Hoewel ik tijdens mijn opleiding ook in het ziekenhuis zwangeren heb mogen begeleiden, merkte ik dat een verloskundigenpraktijk meer bij mij past. Dit omdat ik het belangrijk vind om een vertrouwensband te creëren, zodat we samen een goede voorbereiding treffen op jullie ouderschap. Hierbij vind ik het belangrijk dat er veel informatie gegeven wordt en dat jullie laagdrempelig vragen kunnen stellen. Er is immers geen zwangerschap hetzelfde. Naast dat jullie mij als waarneemster tijdens de bevalling, in het kraambed en op de praktijk tegen kunnen komen, plaats ik ook anticonceptie en ben ik  begonnen met de echoscopieopleiding.

Als ik niet aan het werk ben besteed ik mijn tijd graag aan buiten wandelen met ons hondje. Ook vind ik het heerlijk om wat lekkers te bakken, of om los te gaan bij Zumba.